sobota, 2 lutego 2019

Przepis Magloobe

Magloobe to kuchnia palestyńsko - jordańska. 
Słowo Magloobe oznacza do góry nogami. 
I taka jest koncepcja tej słynnej arabskiej potrawy. 
Gotujesz wszystkie składniki, 
układasz je warstwa po warstwie, 
gdzie ostatnia warstwa w garnku 
jest pierwszą warstwą podczas 
obracania garnka i podawania go. 

Składniki:
1 kg piersi z kurczaka
2 szklanki ryżu
3 szt. bakłażan - pokroić w plasterki
3 szt. ziemniaki - pokroić w plastry
1 szt. kalafior
2 szt. cebuli
5 szt. kardamon
5 sztuk czarnego pieprzu
3. liście laurowe
1 łyżka soli
1 łyżeczka czarnego pieprzu
1 łyżeczka 7 Przypraw
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka kminku
PRZYGOTOWANIE
Smażymy bakłażany, kalafior i ziemniaki,
smażymy cebulę, dodajemy kardamon, 
liście laurowe, pieprz czarny, 
a następnie dodajemy pierś z kurczaka
W szklanej misce gorącej wody 
mieszamy kostki z kurczaka maggi
Wymieszaj ryż z przyprawami: 
sól, czarny pieprz, 7 przypraw, cynamon, kminek
Do garnka wkładamy kurczaka, smażone warzywa, a następnie dodaj ryż.
Dodaj wodę ,gotujemy, aż woda wyparuje.
Po ugotowaniu odwróć garnek 
i udekoruj nasionami sosny 
lub smażonymi migdałami. 
Ten przepis został przyniesiony przez iFileFull Kitchen . 
Nie zapomnij obejrzeć filmu tutaj 
i zasubskrybuj nasz kanał,
by zobaczyć więcej świetnych filmów.
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz