sobota, 2 lutego 2019

Przepis na wiosnę - komosa ryżowa (quinoa)

Komosa ryżowa jest bezglutenowa, zawiera dużo białka 
i jest jednym z niewielu pokarmów roślinnych, 
które zawierają wszystkie dziewięć niezbędnych aminokwasów.
Jest bogaty w błonnik, magnez, witaminy z grupy B, 
żelazo, potas, wapń, fosfor, witaminę E 
i różne korzystne przeciwutleniacze.
Składniki
1 szklanka komosy ryżowej
1 sztuka cebuli
1 szt. papryki
3 kawałki pomidorów
10 sztuk pieczarek
1 Suszony czosnek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka kolendry
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
10 gramów masła
2 łyżeczki pasty pomidorowej
1 kostka maggi
2 szklanki wody
2 łyżki mąki
Przygotowanie
1.Zacznij od podgrzewania patelni, 
dodając cebulę i czosnek.
2.Dodaj masło i usmaż trochę.
3.Dodaj posiekaną paprykę i pieczarki. Gotuj przez 5 minut.
4.Dodaj posiekane pomidory i pozostaw na kolejne 5 minut.
5.Dodaj przyprawy (sól, kminek, kolendra i słodka papryka) 
6.Zmieszaj quinoę z 1,5 szklanką wody i dodaj do warzyw. 
7.Dodaj kostkę maggi, zamieszaj i pozostaw na 10 minut.
8.Dodaj pastę z pomidorów i odpowiednio zamieszaj. 
Gotuj przez 10 minut.
9.Dodaj zimną wodę do filiżanki z mąką i wymieszaj. 
Gotuj przez 5 minut.
Ten przepis został przyniesiony przez iFileFull Kitchen .
Nie zapomnij obejrzeć filmu tutaj 
i zasubskrybuj nasz kanał, 
by zobaczyć więcej świetnych filmów.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz