sobota, 2 lutego 2019

Przepis kurczak w maśle

(MURGH to kurczak, MAKHANI to masło)
z języka hindi, kurczak w maśle.
Danie ma swoje korzenie w Moti Mahal Daryaganj.
Został opracowany przez trzech Indian,
Kundan Lal Jaggi, Kundan Lal Gujral i Thakur Dass, wszystkich hinduskich restauratorów z Punjabi,
którzy byli założycielami restauracji
Moti Mahal w Delhi w Indiach.

Danie zostało stworzone przez trzech partnerów
w ich restauracji w Delhi w latach pięćdziesiątych.
Danie zostało przygotowane "Przez przypadek"
poprzez zmieszanie resztek kurczaka
w sosie pomidorowym, bogatym w masło i śmietanę.
Składniki:
1 kg pierś kurczaka pokrojoną w kostkę.
4 łyżki jogurtu
1 łyżeczka imbirowej pasty czosnkowej
2 łyżeczki kminku
2 łyżeczki kolendry
0,25 łyżeczki Chilly Powder
1 łyżeczka Garam Masala
1 łyżeczka oleju roślinnego
20 g masła
1 szt. Cebula
410 g Pasty z pomidorów
0,5 szklanki kremu do gotowania
Przygotowanie
1.Marynować kurczaka w jogurcie, czosnku
i imbirowej paście, kminku, kolendrze,
chilli w proszku i garam masali przez 2 godziny.
2.Rozgrzać oliwę z masłem i dodać
 cebulę, smażyć na złoty kolor
3.Dodaj kurczaka do cebuli, aż kurczak uzyska biały kolor.
4.Dodaj pastę pomidorową i gotuj przez 10-15 minut
5.Dodaj krem ​​jako ostateczny składnik
i gotuj przez kolejne 10-15 minut
Podawać z ryżem .
Ten przepis został przyniesiony przez iFileFull Kitchen . 
Nie zapomnij obejrzeć filmu tutaj 
i zasubskrybuj nasz kanał,
by zobaczyć więcej świetnych filmów.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz